Marktvers kookplezier
Alles begint bij de kennismaking met de producten.
Ons atelier ligt in het hartje van het Rob-restaurant dat zelf in het hartje van Rob ligt. Wat dit atelier zo uniek maakt ? Enerzijds begint elke les met een grondige uitleg over de producten en ingrediënten die we in de recepten gebruiken.
Onze chefs kiezen, selecteren en kopen deze ingrediënten zelf. Ze kennen ze door en door, en leggen u uit welke kwaliteitsverschillen achter één productnaam kunnen schuilgaan.
Anderzijds gebruiken we alleen ingrediënten uit de winkel : nog zo makkelijk als u achteraf de recepten thuis wilt uitproberen.
Uw groep wordt begeleid door onze twee chefs, Alain en Geert, uw gelegenheidsleraars.
U besluit de avond met de maaltijd die u samen heeft klaargemaakt. Dat alles geserveerd met wijnen waarover onze sommelier, David François, u alles in geuren en kleuren vertelt.
Een zeer brede aanpak dus, waaraan u moeilijk zal weerstaan.Uw leraars
Alain Bergen
Hij ging in 2003 bij Rob aan de slag, na een loopbaan tussen de sterren : Prince de Liège in Gembloux, Royal Windsor Grand Place, Sea Grill Radisson SAS in Brussel en Radisson SAS in Londen. In het Astrid Park Plaza van Antwerpen mocht hij zijn creativiteit de vrije loop laten. Alain zet al zijn vakkunde in om ons met grootse smaken te verrassen.
Geert Erard
Eens afgestudeerd aan hotelschool "Ter Duinen" in Koksijde mocht Geert werken bij sterrenrestaurants zoals La Maison du Boeuf in Brussel, onder leiding van Michel Theurel, en Comme Chez Soi met Pierre Wynants.  Hij werd vervolgens chef van een gastronomisch restaurant voordat hij zich bij het team voegde van traiteur Jean-Michel Loriers, hofleverancier met dezelfde passie voor de kwaliteitskeuken.
David François
David, geboren in 1983 in Sarthe (Frankrijk), arriveerde in 2003 in België en werkte als barman in de meest prestigieuze hotels van Brussel.  Als voormalige beste barman van België en wijnliefhebber is David een uitstekende wijnproever en geeft hij al verschillende jaren deskundig advies in onze wijnkelder.


Cursusprogramma
Voor alle inlichtingen kunt u terecht bij Alain Bergen, enkel via het e-mail adres alain.bergen@rob-brussels.beWorkshop van vrijdag 17 februari 2017 om 18.30 u.
- Sint-Jakobsschelpen met waterkersroomsaus
- Gevulde tong met biersaus
- Chocoladedessert
Jammer genoeg is deze cursus reeds volzet!


Workshop van vrijdag 24 maart 2017 om 18.30 u.
- Bouillabaisse van rotsvis met rouille
- Kalfsribstuk à la Vilette (merg, croutons en sjalotten)
- Dessert bereid met meester-chocolatier Benoît Nihant
Jammer genoeg is deze cursus reeds volzet!


Workshop van vrijdag 28 april 2017 om 18.30 u.
- Mi-cuit van gerookte zalm met witte asperges
- Op lage temperatuur gegaarde lamsbout, geitenkaas en zwarte peper
- Tomatendessert
Jammer genoeg is deze cursus reeds volzet!


Workshop van vrijdag 12 mei 2017 om 18.30 u.
- Vegetarisch voorgerecht, hoofdgerecht en dessert (bio en seizoensgebonden), uitgewerkt met ‘Les Filles’ die de cursus samen met onze chefs zullen geven.
Jammer genoeg is deze cursus reeds volzet!


Workshop van vrijdag 19 mei 2017 om 18.30 u.
- Babykreeft met tuinbonen
- Licht gezouten kabeljauw, groene asperges en morieljes
- Dessert voorgesteld door het Huis Wittamer

Jammer genoeg is deze cursus reeds volzet!Alle nuttige details over inschrijvings- en betalingsmodaliteiten hier.